Bayern se zanima za Danija Olma, z milijoni mahajo tudi klubi iz Premier League

Odlični ofenzivni vezist iz Katalonije je imel v aktualni sezoni kar nekaj težav s poškodbami, toda kljub temu je zelo zaželen na evropski nogometni tržnici.

Uredništvo
24. maj 2024

Benjamin Šeško in Dani Olmo (Foto: uradna spletna stran kluba)

Španski ofenzivni vezist Dani Olmo bo letos spet na tapeti. Zaželeni član RB Leipziga ima v pogodbi vstavljeno odkupno klavzulo, po kateri lahko nemškega prvoligaša zapusti za približno 60 milijonov evrov. Barcelona si ga želi vrniti nazaj v svojo jato, kjer je igral mladinski nogomet, v igri pa je tudi Bayern München, ki je razočaral v aktualni sezoni.

Olmo je zanimiv tudi premožnim klubom iz angleške Premier League, pred časom pa se je omenjalo že Paris Saint-Germain in AC Milan.

V sezoni 2023/24 je imel Olmo kar nekaj težav s poškodbami, zbral je 25 nastopov in prispeval osem golov ter pet asistenc. RB Leipzig, kjer igra tudi slovenski dragulj Benjamin Šeško, je v Bundesligi sezono končal na 4. mestu in se uvrstil v ligo prvakov.

Najbolj sveža je povezava med Olmom in Bayernom, pri slednjem je športni direktor Max Eberl, ki je to funkcijo opravljal tudi že pri Leipzigu in zvezdnika iz Terasse v Kataloniji že zelo dobro pozna. Bavarci so sezono končali na tretjem mestu in pred prihodnjo sezono želijo preoblikovati igralski kader, da bi se spet lahko boril za odličja na vseh frontah.

Olmo se je znašel na širšem seznamu selektorja Španije za Euro 2024 in pričakovati je, da bo tudi 26-letnik na letalu za Nemčijo.