Bayernova rešitev za obrambo: Nemški prvaki bi od Atalante odkupili 19-letnega reprezentanta Italije

Bayern München ima težave s poškodbami v obrambni vrsti, zato se jih že dlje časa povezuje z zanimivimi tarčami, ki bi utegnile januarja predstavljati dodatno moč v ekipi trenerja Thomasa Tuchla.

Uredništvo
5. december 2023

Giorgio Scalvini (Foto: Getty Images)

Po poročanju italijanskih medijev, se je Bayern iz Münchna zelo zagledal v Giorgija Scalvinija, ki navdušuje pri Atalanti iz Bergama. Gre pa za 19-letnega mladeniča, ki je v tej sezoni večino tekem začel v prvi enajsterici in na reprezentančnem nivoju že nastopa za člansko reprezentanco Italije. Ocenjen je na 40 milijonov evrov tržne vrednosti. Dobro se znajde v osrčju obrambe in na položaju zadnjega veznega.

Prihodnji teden bo Scalvini praznoval 20. rojstni dan in bržkone bo naslednje leto prestopil v večji klub, v Italiji ali pa drugod v Evropi. Očitno bo ponudbo zanj poslal tudi Bayern, pričakovati pa je, da bo Atalanta za svojega dragulja zahtevala še precej višji znesek od omenjene tržne vrednosti. Sploh glede na to, da se v tekoči sezoni mladenič izkazuje za zelo zrelega branilca v domačem prvenstvu in v ligi Europa.

Giorgio Scalvini je prve nogometne korake prehodil pri Brescii, leta 2015 pa se je potem pridružil mladinskemu pogonu Atalante in doslej je za člansko ekipo zbral že 72 nastopov v vseh tekmovanjih. Ob tem pa se je tudi štirikrat vpisal med strelce in dvakrat med asistente. Lanskega junija je mladenič iz Chiarija debitiral še v dresu članske reprezentance Italije, dres z državnim grbom si je doslej nadel sedemkrat.

Ne gre spregledati, da je bil Scalvini letos v izboru za priznanje Golden Boy izbran za 9. najbolj nadarjenega mladeniča v evropskem nogometu.