Beg talenta iz PSG? Milan in St. Etienne stegujeta prste po dveh velikih talentih

Paris Saint Germain ni pretirano uspešen pri zadrževanju draguljev, ki se na površje prebijajo iz mladinskedga pogona. Bogatim Parižanom grozi, da bodo čez ostali brez dveh, ki obetata največ.

Uredništvo
4. junij 2020, 11:52

Tanguy Kouassi je na seznamu želja AC Milana. (Foto: Getty Images)

Paris Saint Germain je v zadnjih letih svojim tekmecem iz evropske klubske smetane speljal kar nekaj izjemno perspektivnih igralcev, še posebej pa je odmeval prihod nekdanjega velikega upa Barcelone Xavija Simonsa, ki je svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal s Paris Saint Germainom.

Pri mladih igralcih, ki se še prebijajo in čakajo na priložnost v prvi ekipi, gredo tovrstni prebegi v obe smeri. PSG je lani tako po izteku pogodbe izgubil nadarjenega vezista Yaccineja Adlija, ki je kot prost igralec prestopil v Bordeaux, v svoji prvi sezoni v Ligue 1 pa so ga številni že označevali kot eno od najbolj prijetnih odkritij sezone. Nekaj doma vzgojenih igralcev je PSG preprosto prodal (Diaby, Nsoki, Nkunku), v tem poletju pa mu grozi, da bo istočasno izgubil kar dva velika dragulja, ki trenutno veljata za najboljša izdelka mladinske šole kluba, ki velja za eno najboljših v Franciji.

Nadarjeni branilec Tanguy Kouassi je v letošnji sezoni nase opozoril celotno nogometno javnost, saj se je kot 17-letnik prebil v člansko ekipo in v vseh tekmovanjih zbral kar 15 nastopov. Kouassi je celo dosegel tri zadetke in tako večkrat nakazal na to, da bi lahko tako kot Presnel Kimpembe postal pomemben člen prve ekipe PSG, pravljica pa se bo morebiti končala že pred samim začetkom, saj iz Italije in Francije prihajajo govorice, da naj bi bil Kouassi v tem trenutku precej bližje slovesu kot podpisu nove pogodbe – obstoječa se mu namreč izteče konec junija.

Na Kouassija je trnek vrgel italijanski Milan, ki naj bi mu že ponudil petletno pogodbo vredno 1.2 milijona evrov na sezono, pri tem pa zagotovo ni odveč dodati, da ima Milan z njim precej konkretne načrte in ga že zdaj vidi kot pomembno okrepitev za svojo člansko ekipo. Ključno vlogo naj bi igral domnevni novi direktor Milana Ralf Rangnick, ki naj bi nadarjenega centralnega branilca prepričeval v to, da postane del ambicioznega projekta v Milanu, njegov odhod pa bi vsekakor predstavljal črn madež v kadrovski politiki PSG, ki vse preveč zlahka izgublja igralce iz svoje lastne produkcijske verige.

Kot da odhod Kouassija že sam po sebi ne bi bil dovolj hud udarec, se v Franciji vse hitreje širijo tudi govorice, da naj bi o menjavi kluba zelo resno razmišljal še en 'wunderkind' iz mladinskega pogona Adil Aouchiche. Komaj 17-letni ofenzivni vezist velja za enega najbolj nadarjenih igralcev svoje generacije v Franciji, v zadnjih mesecih pa je bilo večkrat moč zaslediti celo govorice, da naj bi ga v svoje vrste vztrajno vabila Barcelona, ki želi z njim tudi posredno poravnati račune s PSG za odhod Xavija Simonsa.

Aouchicheju se pogodba tako kot Kouassiju izteče konec junija, francoski mediji pa poročajo, da naj bi bitko za njegov podpis dobil presenetljiv klub – St. Etienne. Ta se v finančnem smislu sicer ne more primerjati s klubi evropske klubske elite, a tako kot Milan s Kouassijem v rokah drži zelo dober argument – igranje in vidna vloga v svoji članski ekipi.
 
adplus-dvertising