Benfica in Napoli sta največji presenečenji aktualne sezone v ligi prvakov, Inter čaka zelo težko delo

Kontroverzni nekdanji napadalec je tokrat celo izjavil nekaj, s čimer se lahko strinja večji del nogometnih navdušencev širom Evrope. Napovedal pa je tudi izpad Interja.

Uredništvo
18. marec 2023, 10:31

Antonio Cassano je svojčas nastopal tudi za Inter, Milan, Real Madrid, Parmo in Romo. (Foto: Getty Images)

Ne zgodi se prav pogosto, da se s katero od izjav Antonia Cassana strinja kar večji del nogometne javnosti. Pa se je ravno to zgodilo nedavno, ko je nekdanji napadalec nekaterih največjih klubov na svetu pokomentiral možnosti Interja za napredovanje v ligi prvakov, kjer jih čaka zahteven nasprotnik – Benfica. Cassano je dejal, da je Benfica, poleg Napolija, največje presenečenje sezone in da je trenutno zelo nevarna.

Cassano si težko predstavlja, da bi Inter izločil lizbonskega velikana, ki drvi proti novemu naslovu portugalskega prvaka, v ligi prvakov pa je bil v skupinskem delu celo neporažen in osvojil skupino, kjer se je meril proti Juventusu, Paris Saint-Germainu in Maccabiju. Gre za zelo kompaktno ekipo, ki igra tudi simpatičen, napadalno usmerjen slog nogometa in to zna Interju povzročati nemalo težav, meni Cassano.    

“Benfica in Napoli sta največji presenečenji aktualne sezone v ligi prvakov. Benfica igra čudovit nogomet, ki z razlogom vliva strah v kosti nasprotnih ekip. Navijam za to, da bi napredoval Inter, toda Benfica je precej boljša ekipa v tem trenutku in mislim, da bo tudi izločila Inter. Zelo so kompaktni in iz tekme v tekmo igrajo bolje. So napadalni, proaktivni in Interju bo to prav gotovo povzročalo zelo velike težave.”