Benjamin Šeško je pri sedemnajstih že zabil dvomestno število ligaških golov

Benjamin Šeško v reprezentanci U19 v naslednjih dveh letih verjetno ne bo igral. V klubu se razvija in zadeva, tako da ga že jeseni lahko pričakujemo v reprezentanci U21.

Uredništvo
24. april 2021, 8:28

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Avstrijski drugoligaš Liefering, ki je satelitski klub Salzburga, je v drugi avstrijski ligi trenutno na drugem mestu. Pozicijo je okrepil z novo zmago. V petek je bil na gostovanju boljši od Kapfenberga. Favorizirani gostje so slavili z rezultatom 3:0.

Slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je star komaj 17 let, pa je bil spet pomemben akter Lieferinga. V igro je vstopil v 59. minuti, pri izidu 1:0, Nato pa je zabil dva gola, s čimer je svoj strelski izkupiček dvignil na 10 prvenstvenih golov, kar je za še vedno mladoletnega nogometaša izjemno lep dosežek.

Šeška na minulem Euru U21 sicer ni bilo, a je bil v širšem izboru selektorja Milenka Ačimovića. Čeprav bi v naslednjih dveh letih seveda lahko igral za reprezentanco do 19 let, gre pričakovati, da bo kot eden redkih slovenskih mladih nogometašev kar takoj preskočil v selekcijo U21.