Benjamin Šeško se je spet vpisal med strelce za RB Leipzig, ki je pošteno razbil Freiburg

Reprezentančni napadalec Slovenije je sodeloval pri visoki zmagi Leipziga, ki je začasno skočil na četrto mesto v nemški Bundesligi.

Uredništvo
6. april 2024

Benjamin Šeško (Foto: Getty Images)

Leipzig je danes v Bundesligi gostoval pri Freiburgu in se veselil lepe zmage. Že v drugi minuti je za 1:0 zadel Amadou Haidara, še pred odmorom pa je dva gola prispeval še Louis Openda in ob polčasu je bilo že 3:0 za goste iz Leipziga. Zgodaj v nadaljevanju je na 4:0 povišal slovenski napadalec Benjamin Šeško, ki je zdaj pri 12 golih v tej sezoni.

Lepo ga je zaposlil Openda s podajo v sredino, kjer je Šeško žogo spretno potisnil v mrežo. Belgijec pa je blestel v vseh pogledih.

Ob dveh zadetkih je 24-letni napadalec prispeval tudi dve asistenci in zdaj je tretji najboljši strelec v nemški Bundesligi (21 golov), pred njim sta samo Serhou Guirassy iz Stuttgarta (23 golov) in Harry Kane, ki je za Bayern zabil že 32-krat.

Na lestvici Bundeslige se Leipzig nahaja na 4. mestu, tesno pa mu sledi Borussia Dortmund, ki je doslej eno odigrala tekmo manj in ga bo lahko preskočila. Edini gol za Freiburg je prispeval 30-letni Vincenzo Grifo, ki se s soigralci nahaja na 8. mestu med nemško elito. Italijanski napadalec je v prvenstvu prispeval sedem golov in sedem asistenc.

Šeško in druščina bodo zopet na delu čez teden dni, ko bodo na svojem stadionu gostili Wolfsburg.


Standings provided by Sofascore