Benzema: El Clasico je tudi brez Messija še vedno največja tekma na svetu

Zvezdnik Reala iz Madrid Karim Benzema je prepričan, da je kultni El Clasico ne glede na slovo nekaterih ključnih akterjev še vedno tekmo, ki ji ni enake.

Uredništvo
17. oktober 2021, 10:20

Sergio Ramos in Lionel Messi sta bila nekoč veliki zvezdi El Clasica. (Foto: Getty Images)

Real iz Madrida ta konec tedna ne bo aktiven, saj je vodstvo La Lige ugodilo zahtevi madridskega kluba, da se tekma zaradi nezmožnosti igranja igralcev, ki so nastopili v južnoameriških kvalifikacijah, preloži na kasnejši termin. V Madridu se bodo tako lahko povsem osredotočili pripravam na torkov obračun lige prvakov proti Šahtarju, misli igralcev pa bodo zagotovo še bolj odtavale v naslednji obračun, saj se naslednjo nedeljo obeta El Clasico na Nou Campu v Barceloni.

El Clasico je v zadnjih letih ostal brez številnih velikih akterjih, Barcelona in Real Madrid ne sodita več med najmočnejše ekipe v Evropi, vendar pa sijajni napadalec kraljevega kluba Karim Benzema vztraja v prepričanju, da večje klubske tekme v nogometu ni. Pa čeprav je El Clasico ostal tudi brez Lionela Messija.

"Zame je vse enako. El Clasico je še vedno najboljša tekma na planetu. Ni pomembno, kdo odhaja in kdo pride, obračun Reala in Barcelone je vselej zgodovinski dogodek. Imena se ves čas menjajo, odhajali so tudi Zidane, Eto'o, Ronaldinho, Ronaldo … To je bila vselej vrhunska tekma," meni Benzema.

Ni pomembno, kdo odhaja in kdo pride, obračun Reala in Barcelone je vselej zgodovinski dogodek.


Benzema prav tako meni, da se ne velja preveč ubadati s slabo formo Barcelone v španskem prvenstvu.

"Na takšnih tekmah se nima smisla obremenjevati s formo. To so vselej tekme, na kateri je vse mogoče,
" je še dodal Benzema.