Benzemaju grozi zaporna kazen, na sodišču pričal tudi Valbuena

V Franciji se je začelo sojenje v katerem je med obtoženimi tudi zvezdniški napadalec španskega velikana in domače izbrane vrste. Srž sojenja tiči v nekaj let stari aferi, v kateri naj bi prišlo do izsiljevanja.

Uredništvo
21. oktober 2021, 9:25

Mathieu Valbuena in Karim Benzema se bosta srečala na sodišču. (Foto: /)

Med obtoženimi je med drugim tudi Karim Benzema, napadalec madridskega Reala in reprezentance Francije. Obtoženi naj bi pred leti zahtevali denar v zameno, da se v javnosti ne znajde posnetek spolnih odnosov Mathieuja Valbuenaja, sicer nekdanjega soigralca Benzemaja.

Benzema se na sojenju v Versaillesu ni pojavil, je pa prikazan posnetek njegovega pogovora z enim od obtoženih za izsiljevanje Valbuenaja. "Videl sem ga, ne jemlje nas resno. Rekel se mu, če želiš, da posnetek uničimo, se srečaj z mojim prijateljem. Brez policije in odvetnikov. Djibrill Cisse je storil enako. Plačal je," so besede Benzemaja s posnetka.

"Ta primer se vleče že šest let. Vsi smo tu, samo Karima ni, kar je škoda. Čakal bom kolikor bo treba, da se enkrat le zaključi vse skupaj. Karim je vztrajal, da se z nekom srečam. Dojel sem, da je del vsega tega in da me želi prestrašiti," je na sojenju dejal Valbuena.

"Nikoli nisva s Karimom govorila o denarju. Ampak ni mi želel pomagati in povedati, da gre za tako resno stvar. Nikoli ne bi vložil tožbe, če bi vedel, da je Karim vmešan v to zadevo," je še dejal Benzemajev nekdanji reprezentančni soigralec.

Sojenje se bo nadlajevalo v naslednjih dveh dneh in če bo benzema obsojen, mu grozi do pet let zapora ter denarna kazen v višini 900.000 evrov.