Berlusconi misli resno: Njegova Monza se močno krepi, naslednji je na poti italijanski reprezentant iz Atalante

Silvio Berlusconi v Serie A ne želi biti le statist. Monza močno krepi svoje vrste in za novinca med elito sestavlja zavidanja vredno ekipo.

Uredništvo
4. julij 2022, 12:45

Matteo Pessina (Foto: Getty Images)

Monza se je v minuli sezoni prvič v svoji zgodovini uvrstila v Serie A, po preboju med najboljše pa se projekt nekdanjega lastnika AC Milana Silvio Berlusconi preveša v naslednjo sezono, ki jo bodo kot kaže znova spremljale precej zajetne investicije v igralski kader.

Berlusconi je na poti do uvrstitve v Serie A za okrepitve že namenil blizu 30 milijonov evrov, že v zgodnji fazi prestopnega roka pa mu je uspelo nekaj velikih metov, s katerimi je hitro nakazal, da ambicije segajo precej višje od golega obstanka med najboljšimi.

Monza je doslej svoje vrste okrepila z nadarjenim branilcem Cagliarija Andreo Carbonijem za 4 milijone evrov, iz Interja je na posojo prišel Stefano Sensi, še 4 milijone evrov je investirala v nakup vratarja Micheleja Di Gregoria, velik ulov pa je bil tudi veteran Andrea Ranocchia, ki je v Monzo prišel po izteku pogodbe z Interjem.

Italijanski mediji poročajo, da je Monza na pragu naslednje velike okrepitve, in sicer bo z veliko verjetnostjo novi član te ekipe postal italijanski reprezentančni vezist Matteo Pessina iz Atalante. Dogovor je že sklenjen, in sicer naj bi se oba kluba dogovorila za enoletno posojo z obligatorno odkupno klavzulo v višini 15 milijonov evrov, ki bo aktivirana, če bo Monza obstala med najboljšimi.