Bi morala Barcelona zadržati Joaa Felixa? Po mojstrovini v Cadizu se javno mnenje znova nagiba na to stran

Joao Felix je z mojstrskim zadetkom odločil obračun med Cadizom in Barcelono.

Uredništvo
14. april 2024

Joao Felix (Foto: Getty Images)

Načrtovalci kadrovske politike v Barceloni bodo morali v čim krajšem možnem času oblikovati strategijo glede dveh odličnih Portugalcev, ki v letošnji sezoni v Barceloni igrata na posoji. Joao Cancelo in Joao Felix sta se izkazala kot dobrodošli okrepitvi za moštvo, a če jo bo Barcelona želela zadržati v svojih vrstah, bo morala zanju plačati odškodnino – ta v nobenem primeru ne bo nizka, saj je Cancelova pogodba v Manchester Cityju veljavna do leta 2027, Felixova v Atleticu pa celo do leta 2029.

V normalnih razmerah bi Barcelona najbrž napela vse moči, da bi oba zadržala v svojih vrstah, upoštevajoč finančne limite pa je trenutno njuna prihodnost v Kataloniji najbolje rečeno – negotova.

Že dalj časa se je v katalonskih medijih ponavljala zgodba, da naj bi bil predvsem ostanek Cancela prioriteta, po včerajšnji tekmi v Cadizu pa se podobna 'kampanja' vrti tudi okoli Joaa Felixa, ki ima ne glede na občasne oscilacije za seboj uspešno sezono – po številkah sodeč skorajda že najboljšo, odkar igra v Španiji.

Portugalski zvezdnik je včeraj s škarjicami Barceloni priigral zmago v Cadizu, skupno pa je v letošnji sezoni na 37 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel deset zadetkov in prispeval še osem asistenc. Bolj učinkovit je od njega v ekipi le Robert Lewandowski (20 golov in devet asistenc), Raphinha je zbral identične številke (8 golov in 10 asistenc), Lamine Yamal (13 golov in asistenc) ter Ferran Torres (15) pa zaostajata za Felixom.

Felixovo mojstrovino si lahko ogledate tukaj.