Bild razkriva novo plačo Benjamina Šeška! Jan Oblak je še daleč spredaj, toda Šešku v reprezentanci nihče drug ne more slediti

Benjamin Šeško je v Leipzigu ostal, ker verjame, da v tem klubu lahko še napreduje. Leipzig pa mu je sledil in mu ponudil znatno povišico. Šeško bo zdaj plačan približno kot Olmo.

Uredništvo
12. junij 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Benjamin Šeško, ki je danes z Leipzigom podpisal novo pogodbo z veljavnostjo do leta 2029, je z mislimi in dejanji že nazaj v slovenski reprezentanci, ki je že v pripravljalni bazi v Wuppertalu. Šeško je tako še pred prvo tekmo evropskega prvenstva v Nemčiji ohladil svojo glavo, ko je sprejel pomembno karierno odločitev ter tako sprostil napetost, ki je morda vladala zaradi prestopnih govoric.

Zdaj je že jasno, da bo Šeško v naslednji sezoni igral za Leipzig in to pod novimi pogoji. Nova pogodba mu namreč po pričakovanjih prinaša znatno boljše pogoje. Poročali smo že, da si slovenski reprezentančni napadalec obeta krepko povišico in to je danes potrdil tudi nemški časnik Bild.

Razkrito je bilo, da bo Šeško do izteka svoje pogodbe služil "progresivno", torej vsako sezono več. Prišel pa bo do letnega zaslužka v višini 10 milijonov evrov. To je bruto znesek, kar pomeni, da mu bo verjetno ostala približno polovica. 

Šeško bo drugi najbolje plačani slovenski reprezentant ter skupaj z Danijem Olmom najbolje plačani igralec Leipziga! Omenjeni klub na letni ravni za plače nogometašev potroši okrog 90 milijonov evrov!

Najbolje je med vsemi slovenskimi nogometaši še vedno plačan vratar Jan Oblak, ki pri Atleticu na leto služi okrog 10 milijonov evrov neto!