Bišćanova Hrvaška bo igrala na Euru v Sloveniji

Hrvaška reprezentanca do 21 let je v zadnjem krogu kvalifikacij povozila Litvo, za uvrstitev na evropsko prvenstvo v Sloveniji in na Madžarskem pa je še bolj kot sebi lahko hvaležna sosednji Bosni in Hercegovini.

Uredništvo
17. november 2020, 9:15

Hrvaška reprezentanca do 21 se je uvrstila na evropsko prvenstvo do 21 let. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Hrvaška reprezentanca do 21 let je v zadnjem krogu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo U-21 visoko s 7:0 razbila Litvo in se uvrstila na zaključni turnir, ki ga bosta skupaj gostili Slovenija in Madžarska. To je nov izjemen trenerski podvig nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana, ki je mlade 'vatrene' popeljal na prvenstvo, na katerega se je poleg obeh gostiteljic uvrstilo še štirinajst najboljših mladih reprezentanc v Evropi.

Hrvaška reprezentanca v zadnjem krogu ni bila odvisna le od sebe, saj je prvo mesto v skupini že predhodno osvojila Češka, na zaključni turnir pa bo napredovalo še pet najboljših drugo uvrščenih reprezentanc v skupinah. Hrvaška je navkljub zmagi proti Litvi potrebovala še remi oziroma poraz Belgije in Romunije, njihovo mesto na Euru pa je tako potrdila mlada reprezentance Bosne in Hercegovine, ki je doma presenetljivo s 3:2 premagala Belgijo in Hrvaško poslala na prvenstvo.

Evropsko prvenstvo do 21 let bo potekalo v dveh fazah. Skupinski del bo potekal med 24. in 31. marcem prihodnjega leta, izločilni boji pa bodo na vrsti šele po koncu redne sezone oziroma v obdobju med 31. majem in 6. junijem.

Poleg Slovenije, Madžarske in Hrvaške so se na prvenstvo uvrstile še Rusija, Nizozemska, Švica, Danska, Španija, Anglija, Francija, Italija, Portugalska, Češka, Romunija in Nemčija, eno mesto pa ostajata še odprto.
 
adplus-dvertising