Bivši predsednik NZS svetuje: Zaključite sezono v 1. SNL, klubom dovolite prekiniti pogodbe

Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Ivan Simič je nogometni zvezi svetoval, kaj naj stori v boju zoper posledice, ki jih je tudi v nogomet prinesel koronavirus.

Uredništvo
25. marec 2020, 8:09

Ivan Simić ponuja rešitve Nogometni zvezi Slovenije (NZS). (Foto: SPS)

Ivan Simič je v prvi vrsti davčni svetovalec, je tudi odgovorni urednik revije Denar, pa nekdanji direktor slovenske in srbske davčne uprave. Je pa tudi nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS), to organizacijo je vodil v obdobju uspehov članske reprezentance in nastopa na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki leta 2010.

Na družbenem omrežju Twitter je Simič precej dejaven, danes pa se je v svojem razmišljanju dotaknil tudi nogometa. Konkretno slovenskega nogometa in posledično 1. SNL. Zapisal je, da so ga kontaktirali številni klubi, ki ga sprašujejo, kaj storiti v trenutni krizni situaciji. 

Simič je zato oblikoval štiri predloge, ki bi jih po njegovem prepričanju NZS morala izvesti, če klubom želi pomagati.

Predlaga zaključek sezone v ligah, določitev prvaka in izpadlega kluba, omogočanje klubom, da prekinejo pogodbe z igralci ter se pripravijo na novo sezono, pa tudi finančno injekcijo v višini milijona evrov za klube iz 1. SNL ter dodaten milijon in pol za klube nižjih lig. 

Za obrazložitev predlogov smo Ivana Simiča zaprosili tudi na Nogomanii, a se je odzval z odgovorom, da je "vse povedal" v svojem zapisu in s prepričanjem, da NZS premore resurse za rešitev situacije.