Bivši trener Maribora Sergej Jakirović je vabljen na razgovor za selektorsko službo

V Mariboru sreče in uspeha za Sergeja Jakirovića ni bilo. Kljub temu pa bo Jakirović v svoji trenerski karieri zdaj morda stopil konkreten korak naprej.

Uredništvo
7. december 2020, 12:07

(Foto: pigac.si)

V Bosni in Hercegovini izbirajo novega selektorja. T.i. medijskih kandidatov je več, nogometna zveza pa preko posebne komisije za izbor novega selektorja (v njej sta proslavljena bivša reprezentanta Emir Spahić in Zvjezdan Misimović) zaenkrat kot favorita vidi dva trenerja. Prvi je Bolgar Ivaylo Petev, bivši selektor Bolgarije in bivši trener Ludogorca, Levskega, zagrebškega Dinama in Omonie. Petev je prost, nazadnje je delal na Poljskem (Jagiellonia Bialystok), razgovor za selektorsko službo v BiH pa je že opravil.

Drugi kandidat je nam precej bolj poznan trener. Sergej Jakirović, na začetku letošnje sezone še trener Maribora, je pred razgovorom.

Medijem v BiH je Jakirović povedal: "Klical je me Spahić in mi rekel, da sem kandidat. Pogovarjala se bova v kratkem."

Jakirović je vodenje Maribora prevzel spomladi, v času izbruha epidemije koronavirusa. Pripeljal ga je novi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov. Poslovil se je konec avgusta, po odmnevnem evropskem izpadu Maribora proti amaterjem oziroma polprofesionalcem iz skromnega Coleraina
 
adplus-dvertising