Bivši up Maribora je preko Aluminija prišel do prestopa v Nemčijo

Maribor ni imel potrpljenja z njim, zato pa so ponujeno zgrabili pri Aluminiju. Po štirih zadetkih na začetku letošnje sezone se mladi napadalec poslavlja od Kidričevega in podaja v Nemčijo.

Uredništvo
14. avgust 2019, 2:54

Foto: uradna spletna stran kluba

Nemški drugoligaš Dynamo iz Dresdna se je okrepil s slovenskim napadalcem Luko Štorom. Enaindvajsetletni nogometaš, ki je v letošnji sezoni zabil že štiri gole v 1. SNL in je prvi strelec lige, tako zapušča Aluminij iz Kidričevega in se odpravlja v nov izziv.

Aluminij Štoru odhoda pravzaprav ni mogel preprečiti, saj gre za klub skromnega gmotnega stanja in hkrati za prestop, ki je po trditvah direktorja kluba Boruta Arliča rekorden. Štor se tako od Aluminija poslavlja po 33 odigranih tekmah in devetih doseženih zadetkih. 

"Za vedno bom hvaležen Nogometnemu klubu Aluminij, ki mi je dal priložnost, da sem lahko zaigral in občutil Prvo Ligo. Rad bi se zahvalil vsem trenerjem tako Oliverju Bogatinovu kot Slobodanu Gruborju, da so verjeli vame. Predvsem pa gre zahvala vsem dosedanjim soigralcem, ki so mi pomagali, da sem sploh dobil to priložnost za prestop, želim jim čim uspešnejšo sezono," je ob slovesu od Aluminija dejal mladi napadalec. 

Štor je sicer bivši mladinec Maribora, kjer pa v članski konkurenci kljub dobremu renomeju in statistiki (v sezoni 2016/2016 je v mladinski ligi recimo zabil 22 golov) nikoli ni dobil prave priložnosti. Maribor mu ni dal niti prvoligaškega debija. V tem pogledu se pridružuje številnim nogometašem, ki so šli skozi mariborsko nogometno šolo, a so morali afirmacijo poiskati drugje. Tako kot recimo Žan Celar, ki se trenutno dokazuje v Italiji, ali pa recimo Aljoša Matko, ki se skuša prebiti pri Bravu