Odhajajo Kotnik, Cvijanović, Volaš, Galešić, Klemenčič, ...

"Bivših" kar 12 Celjanov

Ob začetku drugega dne priprav na novo sezono je menedžer moštva Tomaž Petrovič s pomočnikom Mirkom Smodejem ostal brez dobesedno polovice članskega moštva.

Uredništvo
16. junij 2017, 3:59

Foto: nkcelje.si

NK Celje že globoko sredi priprav na novo sezono zapušča kar 12 nogometašev. Po tem, ko se je klub v četrtek razšel s trenerjem članskega moštva Igorjem Jovičevićem, bo na  samostojno pot brez "pomoči" ukrajinskih vlagateljev menedžer oziroma trener prvega moštva Tomaž Petrovič zakorakal s povsem prenovljenim igralskim kadrom.

Celjani so v petek popoldne v sporočilu za javnost zapisali, da objavljajo imena tistih, "ki v prihodnje ne bodo več nosili rumeno-modrega dresa". Na seznamu so Matic Kotnik, Žiga Kous, Damir Hadžić, Dalibor Volaš, Goran Cvijanovič, Goran Galešič, Tilen Klemenčič, Matej Podlogar, Anej Lovrečič, Lovre Čirjak, Irfan Hadžić in Tomislav Barišić

"Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje, v prihodnje pa jim želimo vse dobro. Strokovni štab bo na prihajajočih treningih preizkušal številne posameznike, ki bodo v Celju na preizkušnji. O vsem vas bomo sproti obveščali," so bili kratki v taboru Celja. Na Areni Petrol so za športnega direktorja nedavno imenovali Janeza Žilnika, ki bo imel očitno v prihodnjih dneh in tednih še naprej polne roke dela.

Nekateri, denimo Klemenčič v Domžalah in Kous pri Muri, so si že našli nove ali stare delodajalce, medtem ko bodo tudi nekateri ostali iz "odpuščene skupine" nogometašev gotovo zelo iskani na prihajajoči poletni nogometni tržnici.