Bjelica po izpadu Rijeke zbodel Rožmana: To je bila povsem drugačna Rijeka

Rijeka je ob debiju novega trenerja Gorana Tomića v četrtfinalu hrvaškega pokala izločila favorizirani Osijek in si prislužila tudi pohvalo trenerja poraženega moštva Nenada Bjelice.

Uredništvo
3. marec 2021, 6:04

Foto: /

Rijeka in Osijek sta odigrala derbi četrtfinala hrvaškega pokala, ki je bil zanimiv tudi zaradi zamenjave na kopi gostov iz Kvarnerja, pri katerih je slovenskega stratega Simona Rožmana nasledil nekdanji trener zagrebške Lokomotive Goran Tomić. Rijeka je na  odlični tekmi polni priložnosti slavila z 2:1, s čimer je 41-letni Tomić z odmevno zmago proti kandidatu za naslov hrvaškega prvaka dobro zastavil svojo pot na klopi Rijeke.

Rijeka je hitro povedla preko Roberta Murića, izenačenje pa je sledila vsega sedem minut kasneje, ko je za Osijek zadel branilec Mile Škorić. Odločilni zadetek je Rijeka dosegla v 71. minuti, ko je bil z bele točke vnovič uspešen strelec prvega zadetka za Rijeko Robert Murić.

"Rijeka je dobra ekipa in to je danes tudi dokazala. Nov trener vselej vnese novo energijo in danes je bila to povsem drugačna Rijeka,
" je po tekmi povedal trener Osijeka Nenad Bjelica.Na tekmi so nastopili kar trije slovenski nogometaši. Adam Gnezda Čerin je odigral celo tekmo v majici Rijeke, Mario Jurčević v majici Osijeka, Damjan Bohar pa je igrišče zapustil v 63. minuti.

 
adplus-dvertising