Blamaža Olimpije: Na generalki poraz proti Krki

Olimpija je proti Krki odigrala edino pripravljalno tekmo pred pričetkom nove sezone, varovanci Dina Skenderja pa so proti drugoligašu doživeli poraz, ki ne obeta nič dobrega.

Uredništvo
7. avgust 2020, 8:51

Foto: pigac.si

- Prijateljska tekma:

OLIMPIJA 1:3 KRKA
Perković 65.; Jašaragič 2x, Parris
Stadon: Stožice

OLIMPIJA: Mrežar, Korun, Samardžić, Fink, Andrejašič, Elšnik, Pavlović, Bezjak, Sešlar, Ostrc (od 20. Bosić), Lupeta. V drugem polčasu so igrali še: Sekulić, Šme, Kamy, Španja, Sijarić, Kurež, Perković, Lipec, Stanić, Bosić, Kadrić. Trener: Dino Skender

Nogometaši Olimpije so pred pričetkom nove sezone odigrali le eno pripravljalno tekmo, in sicer so v Stožicah na tekmi pred zaprtimi vrati – in tudi tekmi, ki je v klubu vsaj preko svojih uradnih komunikacijskih kanalov niso napovedali nikjer – gostili drugoligaša Krko iz Novega mesta. Dino Skender je srečanje začel tudi z novincema Maticem Finkom in Urošem Korunom, nastopili pa so tudi trije mladi nogometaši, ki se v Ljubljani očitno mudijo na preizkušnji – Radivoje Bosić, Petar Stanić in Omar Sijarić.

Za prvo skrb je v vrstah Olimpije poskrbela zgodnja poškodba Enrika Ostrca, ki je zaradi poškodbe srečanje končal že po dvajsetih minutah igre, kmalu zatem pa je sledil zadetek Dolenjcev, katerega je dosegel Jašaragić. V 65. minuti je Olimpija po podaji Kureža in zadetku Hrvata Marka Perkovića izenačila, kmalu zatem pa je sledila enajstmetrovka v korist Krke, ki jo je izkoristil Jašaragić. Krka je do konca tekme zadela še enkrat, in sicer se je med strelce vpisal Jamajčan Parris, ki pri Krki igra kot posojen igralec Domžal.