Bled remi v Murski Soboti, Koper ni več prvi

Obračun med Muro in Koprom je na papirju deloval zanimivo, v praksi pa veliko manj. Oba tekmeca sta se razšla brez zadetkov, s čimer po 11. krogu na vrhu lestvice kraljuje ljubljanski Bravo.

Uredništvo
26. september 2021, 9:58

Mura
0 : 0
2000 gledalcev
Sod.: Matej Jug

Koper
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mura: Matko Obradović, Klemen Šturm, Jan Gorenc (od 72. Mitja Lotrič), Marin Karamarko, Matic Maruško, Tomi Horvat, Alen Kozar, Amadej Maroša (od 71. Žiga Kous), Nardin Mulahusejnović (od 83. Žiga Škoflek), Mihael Klepač (od 82. Kai Cipot), Staniša Mandić (od 70. Žan Karničnik).Koper: David Adam, Matej Palčič, Ivan Jelić Balta, Aleksander Rajčevič, Karlo Bručić (od 81. Ivan Novoselac), Luka Vešner Tičić, Žan Žužek, Žan Bešir (od 61. Stjepan Oštrek), Renato Simić (od 46. Kaheem Parris), Bede Amarachi Osuji (od 79. Lamin Colley), Maks Barišić.

Mura in Koper sta se razšla brez zadetkov. (Foto: pigac.si)

Obračun med Muro in Koprom naj bi bil na papirju najbolj zanimiv obračun enajstega kroga državnega prvenstva, a so se napovedi izkazale za precej zgrešene. Koper je po odličnem začetku sezone v zadnjem času v rezultatskem padu, Mura pa na drugi strani še naprej ne uspe najti pravega ritma in nikakor ne uspe znižati zaostanka za vodilnimi ekipami v ligi.

Koper je začel bolje in bil v 12. minuti na pragu vodstva, ko je z velike razdalje meril Ivan Jelić Balta, njegov projektila pa je zaustavila prečka vrat Matka Obradovića. Mura je imela najboljšo priložnost v prvem delu igre nekaj minut kasneje, ko se je nekdanji Koprčan Nardin Mulahusejnović sam znašel pred Davidom Adamom, ki pa je iz dvoboja izšel kot zmagovalec. Malo pred koncem polčasa je Obradović dobro posredoval po strelu Bedeja Osujija z glavo.

V drugem polčasu je igra postala bolj suhoparna, posledično pa je bilo tudi priložnosti bolj malo. Mura je v zadnji četrtini tekme bolj silovito krenila po zmago, najbližje zmagi pa je bila v sodnikovem dodatku, ko je po protinapad Adam odlično ubranil strel Tomija Horvata.