Bledi zvezda Pepa Guardiole: Tako slabo sezone še nikoli v karieri ni začel!

Pep Guardiola uživa zaupanje pri lastnikih Manchester Cityja, navijači pa so vse bolj v dvomih. Katalonec je izgubil proti Mourinhu, beleži pa najslabši začetek sezone v karieri.

Uredništvo
22. november 2020, 8:17

(Foto: Getty Images)

Ko sta vodila Real Madrid in Barcelono, smo si težko predstavljali, da bi Jose Mourinho lahko premagal Pepa Guardiolo. To je bilo tiste čase edinstveno rivalstvo v nogometnem svetu, ki ga je prepričljivo dobival Guardiola, s takrat najmočnejšo ekipo na svetu. 

Danes je drugače. Mourinho je trener Tottenhama, ki doživlja vzpon, Guardiola pa je podpisal novo pogodbo z Manchester Cityjem

Portugalec je trenutno močnejši od Katalonca. To je znova dokazal na včerajšnji prvenstveni tekmi, ki jo je dobil z 2:0 (zadela sta Son in Lo Celso). Mourinho je s Tottenhamom tako celo prvi v Premier League, Manchester City pa je z najdražjo ekipo v tem trenutku šele na 11. mestu. 

Za Guardiolo je bil to posebej hud udarec. Ne toliko zaradi Mourinha, kot zaradi splošnega trenda slabih rezultatov to sezono. Na zadnjih petih prvenstvenih tekmah je Manchester City zmagal le dvakrat! Guardiola pa ob tem beleži najslabši začetek sezone v trenerski karieri!

Po osmih odigranih tekmah ima City vsega 12 točk! 
 
adplus-dvertising