Bliža se konec ere: Pique in Busquets igrata zadnjo sezono za Barcelono

Španski El Mundo Deportivo poroča, da obstaja velika verjetnost, da bosta legendarna člana moštva Gerard Pique in Sergio Busquets po koncu sezone zapustila klub.

Uredništvo
22. september 2022, 10:06

Gerard Pique (Foto: Getty Images)

Gerard Pique in Sergio Busquets sta zadnja aktivna člana slavne generacije Barcelone iz prejšnjega desetletja, ki sta dandanes še vedno aktivna člana moštva, v katerem sta pisala zgodovino skupaj z velikani kot so Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi ali Carles Puyol.

Španski časnik El Mundo Deportivo poroča, da se era bliža koncu, saj naj bi tako Busquets kot Pique po koncu sezone zapustila klub, pri čemer se motiv za slovo pri obema precej razlikuje – Busquets je še vedno zelo pomemben člen zasedbe, a naj bi pri sebi sprejel odločitev, da poleti odide in zadnje poglavje svoje veličastne kariere odigra v Združenih državah Amerike.

Situacija s Piquejem je drugačna. Zaradi prihoda novih branilcev (Kounde, Christensen) je Pique izpadel iz začetne enajsterice in v letošnji sezoni greje klop za rezervne igralce, omenjeni časnik pa poroča, da ima Pique v svoji pogodbi določeno klavzulo, po kateri lahko klub njegovo pogodbo prekine, v kolikor bi nastopil na manj kot 35 odstotkih tekem, na katerih bi bil na voljo za nastop.

Ker vse kaže, da bo Pique ta kriterij izpolnil, bi Barcelona z njim tako lahko prekinila pogodbo, saj bi tako upoštevajoč dejstvo, da je njegova pogodba veljavna do leta 2024, prihranila kar nekaj denarja.

Gerard Pique je od leta 2008 naprej nepogrešljiv član Barcelone, za katero je skupaj odigral kar 608 tekem in dosegel 52 zadetkov.

Omenjeni časnik še dodaja, da naj bi trener Barcelone Xavi Piqueju že sporočil, da v letošnji sezoni ne bo igral in da bo prednost dajal drugim igralcem. Xavi naj bi imel ob tem že ogledanega njegovega naslednika, in sicer si želi vrzel zakrpati z branilcem Athletica Inigom Martinezom.