Bo Hansi Flick naslednji trener Barcelone? Izkušeni vezist bi takšen razplet pospremil z odobravanjem

Trenerska klop pri Barceloni bo letos poleti postala prosta. Trenutno med kandidati prednjači Hansi Flick, ki ima v slačilnici katalonskega velikana tudi zaveznika v obliki nekdanjega varovanca.

Uredništvo
20. februar 2024

Ilkay Gündogan (Foto: Getty Images)

V zadnjem obdobju je nemški strokovnjak Hansi Flick pogosto na tapeti. Trenutno je prost, Barcelona pa bo s koncem sezone iskala novega trenerja. Te dni se ga sicer povezuje tudi z Bayernom in Nemčijo, toda zdi se, da se 58-letnik ne bo vračal tja, kjer je v preteklosti že deloval. Če ga bo zaneslo v Katalonijo, pa bo v slačilnici naletel na starega znanca iz nemške reprezentance.

Član Barcelone je namreč tudi izkušeni nemški vezist Ilkay Gündogan, ki je v zadnjem intervjuju popihal na dušo bivšemu selektorju.

“O našemu naslednjemu trenerju ne odločam jaz. Lahko pa povem, da Hansi Flick ni samo odličen trener, tudi odličen človek je. Nemško reprezentanco je takrat prevzel v težkem obdobju, toda vselej je bil zelo iskren in  izredno sem ga spoštoval,” pravi Gündogan.

Barcelona v La Ligi trenutno zaseda tretje mesto. Ekipo vodi Xavi Hernandez, ki pa je že sporočil, da se bo s koncem sezone poslovil.