Bo Liverpool udaril še z enim velikim prestopom?

Angleški prvak Liverpool je po poročanju France Footballa na pragu sklenitve še enega velikega prestopa. Vnovič je v igri okrepitev za napad.

Uredništvo
23. september 2020, 1:53

Foto: Getty Images

Liverpool je z nakupi Kostasa Tsimikasa, Thiaga Alcantare in Dioga Jote že presegel pričakovanja navijačev glede aktivnosti na nogometni tržnici, saj sta v absolutnem merilu doslej več denarja za nove igralce zapravila le dva kluba – Chelsea in Leeds United.

Čeprav je obveljalo prepričanje, da je s prihodom Portugalca Jote kader Liverpoola za novo sezono že formiran, bo morebiti na Anfield vendarle prišel še en nov igralec. Vir govoric je sam francoski France Football, ki poroča, da naj bi se Liverpool že dogovoril za prestop senegalskega krilnega napadalca Ismaile Sarra, sicer člana drugoligaša Watforda.

Prestop naj bi bil težak kar 40 milijonov evrov, Sarr pa je igralec, ki je bil že v preteklosti deležen zanimanja Liverpoola, na kar je bržčas v veliki meri vplivala tudi njegova odlična predstava na medsebojni tekmi v minuli sezoni, ko je ob zmagi Watforda s 3:0 – to je bil prvi poraz Liverpoola v minuli sezoni – dosegel kar dva zadetka.

Sarr šteje komaj 22 let, prejšnje poletje pa je v Anglijo prišel kot vzhajajoča zvezda francoskega nogometa in igralec, ki je bil s 30 milijoni evrov odškodnine najdražji v zgodovini Watforda.

Morebiten prihod Sarra gre razumeti tudi v luči sprememb, ki se obetajo v Liverpoolovem napadu, saj sta na izhodnih vratih kar dva igralca. Nov klub si išče junak trofejne Liverpoolove sezone v ligi prvakov Divock Origi, mladi up Rhian Brewster pa naj bi bil na pragu 20 milijonov evrov vrednega prestopa v Crystal Palace.