Bo Newcastle Barcelono odrešil enega najtežjih mlinskih kamnov?

Newcastle United je resno zainteresiran za nakup igralca, ki ga Barcelona neuspešno prodaja že več kot leto dni.

Uredništvo
28. december 2021, 12:25

Bo Samuel Umtiti kariero nadaljeval v Newcastlu? (Foto: Getty Images)

Barcelona ima v svojih vrstah kar nekaj igralcev, ki jih že dalj časa neuspešno ponuja ostalim klubom, eden najbolj perečih problemov pa je Francoz Samuel Umtiti, ki sodi med bolje plačane igralce v klubu, istočasno pa igra zelo malo oziroma skoraj nič.

Umtiti je zavračal odhode na posojo v klube kova Benfice, prav tako pa ni bil pripravljen pristati na prekinitev pogodbe, saj je bil prepričan v to, da si v Barceloni lahko ponovno izbori mesto v začetni enajsterici.

To mu tudi pod taktirko novega trenerja Xavija ni uspelo, zapleten položaj pa bo morda rešil klub, ki bi si Umtitija lahko privoščil in bi ga trenutno zaradi težav v domačem prvenstvu tudi zelo potreboval.

Španski mediji poročajo, da je zanimanje zanj pokazal angleški Newcastle United, ki naj bi bil za člana zmagovite francoske reprezentance iz SP v Rusiji pripravljen plačati 20 milijonov evrov odškodnine. Glede na to, da je bila Barcelona z njim pripravljena celo prekiniti pogodbo, bi bilo veliko presenečenje, če bi Katalonci tovrstno ponudbo zavrnili.