Bo najboljši nogometaš tudi najboljši športnik leta? Lionel Messi se bo potegoval za svojega tretjega laureusa

Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je v najožjem izboru kandidatov za prestižno nagrado Laureus, ki jo vsako leto podeljujejo najboljšemu športniku sveta.

Uredništvo
26. februar 2024

Laureus (Foto: splet)

Argentinski superzvezdnik Lionel Messi je edini športnik iz kolektivnih športov, ki je osvojil nagrado za svetovnega športnika leta, to pa mu je uspelo celo dvakrat, in sicer v letih 2020 in 2023. V letu 2024 bo imel Messi priložnost, da svoj mitski status v svetu športa podkrepi že s tretjo nagrado Laureus, saj je bil tudi letos nominiran v moški konkurenci za svetovnega športnika leta.

Poleg Messija so bili v moški konkurenci nominirani še teniški as Novak Đoković, ki je v minulem letu postal rekorder po številu naslovov na turnirjih serije Grand Slam, atletska zvezdnika Armand Duplantis (skok s palico) in Noah Lyles (tek na 100 metrov), svetovni prvak v formuli 1 Max Verstappen in Messijev stanovski kolega Erling Braut Haaland, napadalec evropskega prvaka Manchester Cityja.

V ženski konkurenci je bila za najboljšo športnico leta prav tako nominirana nogometašica, in sicer Španka Aitana Bonmati, ki se bo za nagrado potegovala s Faith Kipyegon, Sherricko Jackson in Sha'cari Richardson (vse atletika), Igo Swiatek (tenis) in Mikaelo Shiffrin (smučanje).

Manchester City je bil nominiran v kategoriji ekipa leta, Jude Bellingham v kategoriji odkritje leta, napadalec Dortmunda in Slonokoščene obale Sebastien Haller pa v kategoriji povratnik leta, saj je uspešno prebolel raka in nedavno z reprezentanco Slonokoščene obale osvojil naslov afriških prvakov.