Bo največji stadion v Evropi že decembra sprejemal gledalce?

Gerard Figueras, generalni direktor urada za šport v Kataloniji, trdi, da obstaja zelo resen in zelo realen načrt, po katerem bo Barcelona domačo tekmo lige prvakov proti Juventusu odigrala ob prisotnosti gledalcev.

Uredništvo
23. oktober 2020, 2:17

Bo Nou Camp že čez slabih šest tednov znova sprejemal navijače? (Foto: /)

Stadion Nou Camp v Barceloni vse od prve razglasitve epidemije sameva, vendar pa bi se to po besedah vodje urada za šport v španski pokrajini Kataloniji Gerarda Figuerasa kmalu lahko spremenilo.

V Španiji je trenutna epidemiološka slika v državi slaba, saj ima Španija še vedno največ potrjenih primerov okužbe s koronavirusom v Evropi, prav Katalonija pa je bila v tem času eno od španskih žarišč epidemije. Kljub temu lokalne oblasti v sodelovanju s klubom razmišljajo o tem, da bi delno odprle stadion, po Figuerasovih besedah pa obstajajo celo povsem realne možnosti za to, da bo Barcelona tekmo lige prvakov proti Juventusu odigrala ob prisotnosti gledalcev.

"S klubom se dogovarjamo glede postopnega vračanja gledalcev na stadion. Situacijo skrbno spremljamo in analiziramo, sprva pa bomo najbrž na stadion spustili med 3 in 5 tisoč ljudi. V skladu z epidemiološko situacijo bomo naknadno odločali o tem, ali lahko te številke povišamo. Mislim, da bodo protokoli kmalu pripravljeni in da bomo gledalce lahko spustil na stadion 8. decembra na tekmo proti Juventusu," je povedal Figueras.
 
adplus-dvertising