Bo turški milijarder in predsednik velikana reševal nekdanji makedonski ponos?

Turški mediji poročajo, da je predsednik Fenerbahčeja Ali Koc resno zainteresiran za nakup Vardarja iz Skopja, ki je v letošnji sezoni sramotno izpadel iz prve makedonske lige.

Uredništvo
22. junij 2021, 9:19

Ali Koc je zainteresiran za nakup Vardarja. (Foto: /)

Vardar iz Skopja tradicionalno velja za največji klub v Severni Makedoniji, njegovi navijači pa se ponašajo predvsem s časi, ko je bil Vardar nekakšen nacionalen makedonski klub v jugoslovanski ligi. Po osamosvojitvi je dalj časa držal primat in osvojil 11 naslovov državnega prvaka, v zadnjih letih pa je zašel v hude finančne težave, ki so klub pognale čez rob brezna, saj je v minuli sezoni sramotno izpadel v drugo makedonsko ligo.

Klub je v hudih težavah, kljub temu pa se ga še vedno drži določen sloves, kar je eden od razlogov, zakaj naj bi o njem resno razmišljal eden najbogatejših Turkov, predsednik Fenerbahčeja Ali Koc.

Turški mediji poročajo, da Koc razmišlja o dveh scenarijih. Prvi je ta, da bi Vardar preoblikoval v nekakšen Fenerbahčejev satelit, v katerem bi izkušnje nabirali mladi igralci, ki v Fenerbahčeju ne morejo igrati, druga možnost pa naj bi bila tudi ta, da bi Koc preprosto kupil Vardar in skušal v Skopj znova zgraditi klub, ki bi prevzel vodilni položaj v državi.

Ali Koc je član vplivne in neskončno premožne družine Koc, ki po ocenah ameriškega Forbesa razpolaga s premoženjem v višini 8 milijard ameriških dolarjev.