Bo vrste Bayerna zapustil še eden od staroselcev?

Španski mediji poročajo, da bi že v zimskem prestopnem roku vrste Bayerna iz Munchna lahko zapustil igralec, ki na Bavarskem uspešno nastopa že več kot sedem let.

Uredništvo
21. november 2019, 9:21

Se bo Javi Martinez vrnil v Athletic? (Foto: /)

Vezist Bayerna iz Munchna Javi Martinez je leta 2012 Athletic iz Bilbaa zapuščal v precej kontroverznih okoliščinah, saj v baskovskem klubu niso bili niti najmanj navdušeni nad tem, da je po plačilu odkupne klavzule zapustil klub in se preselil k Bayernu iz Munchna. Vodstvo Athletica je tedaj Martinezu očitalo marsikaj, dandanes pa so se strasti očitno le pomirile, saj je 31-letni vezist zdaj na vrhu seznama želja Athletica, ki ga želi po poročanju baskovskih medijev od Bayerna odkupiti že v januarskem prestopnem roku.

ETB poroča, da je Athletic zanj ponudil približno 10 milijonov evrov odškodnine, vendar pa trenutno še ni povsem jasno, kakšne načrte imajo z njim v Munchnu, saj Martinez v vrstah bavarskega velikana še vedno igra precej pomembno vlogo in je v dosedanjem poteku sezone na svoj račun že vpisal deset nastopov.

Martinez je sicer od leta 2012 v majici Bayerna zbral več 220 nastopov, skupaj pa je z Bayernom osvojil kar reci in piši 17 lovorik.

Martinez je sicer baskovskega  porekla, vendar ni produkt znamenite Athleticove mladinske akademije, temveč je svojo nogometno znanje pridobil pri bližnji Osasuni.
 
adplus-dvertising