Bobanov odpor proti Čeferinu na Hrvaškem ni dobil podpore, Hrvaška nogometna zveza bo podprla predlagane spremembe

Zvonimir Boban s svojim odhodom z Evropske nogometne zveze (UEFA) ni uspel prepričati veljakov na Hrvaški nogometni zvezi (HNS), ki bodo podprli Aleksandra Čeferina.

Uredništvo
6. februar 2024

(Foto: Getty Images)

Nekdaj odlični hrvaški nogometaš Zvonimir Boban na Hrvaškem očitno nima prav veliko somišljenikov. Vsaj ne na Hrvaški nogometni zvezi (HNS), ki se bo udeležila kongresa Evropske nogometne zveze (UEFA) in tam soodločala o spremembi statuta, po katerem bo Aleksander Čeferin leta 2027 lahko kandidiral za nov predsedniški mandat. Temu predlogu Boban nasprotuje, zato je tudi odstopil s funkcije na UEFA.

Sportske novosti so doma preverile "teren" in ugotovile, da na Hrvaški nogometni zvezi, kar se podpore Čeferinu tiče, ne bo sprememb. Pričakovati gre, da bo hrvaški nogomet ostal zaveznik slovenskega predsednika UEFA ter tudi podprl spremembe statuta.

Hrvati, vključno s predsednikom nogometne zveze Marijanom Kustićem, imajo dobre in čvrste vezi z uradnim Nyonom, računajo na pomoč UEFA pri izgradnji nacionalnega nogometnega centra in tudi pri drugih projektih. Kustić naj bi se sicer dobro razumel z Bobanom, toda to ne pomeni, da bo stopil na njegovo stran. Vse drugo kot hrvaška podpora Aleksandru Čeferinu bo, še poročajo Sportske novosti, veliko presenečenje.