Bobičanec: Zelo težko se je bilo sprijazniti, da ne bom igral v konferenčni ligi

Mura je celoten skupinsk del tekmovanja v konferenčni ligi odigrala brez Hrvata Luke Bobičanca, ki je zadnjo uradno tekmo odigral že pred več kot tremi meseci.

Uredništvo
1. december 2021, 8:56

Luka Bobičanec okreva po poškodbi. (Foto: pigac.si)

Luka Bobičanec je bil eden ključnih mož Mure v zgodovinski sezoni, v kateri je osvojila svoj prvi naslov državnega prvaka, zato so črno-beli še kako občutili njegovo odsotnost in predvsem njegove spektakularne zadetke, ki so tolikokrat tehtnico med tekmo prevesili na stran Mure.

Bobičanec je zadnjo tekmo odigral 19. avgusta na kvalifikacijski tekmi proti avstrijskemu Sturmu, nato pa je moral izpustiti celoten skupinski del konferenčne lige, kar je bilo zanj osebno veliko razočaranje.

"Res je, ni bilo prijetno. Celo življenje delaš, treniraš, se odrekaš, da bi nekoč lahko doživel nekaj takšnega. Nam je to uspelo, sam pa v skupinskem delu nisem mogel biti del tega."

"S tem mislim na igrišču, ob njem sem fantom vedno stal ob strani, bil njihov največji navijač. Toda takšna je kariera nogometaša in s tem se moraš soočiti,
" je za klubsko spletno stran povedal Bobičanec.

Bobičanec je zadnjo tekmo odigral 19. avgusta na kvalifikacijski tekmi proti avstrijskemu Sturmu.


Okrevanje se počasi bliža koncu, glede na to, da je prvi del sezone bolj ali manj že končan pa bo Bobičanec vsekakor pomemben adut Mure v spomladanskem delu.

"Gre za zelo specifično situacijo, saj se je igrala Evropa, zato je bilo težje zbistriti misli, tudi sama poškodba je zelo specifična. Zelo težko sem se sprijaznil s tem, da skupinskega dela zame ne bo, a to sem uspel prebroditi in zdaj so moje misli usmerjene samo k temu, da povsem okrevam in se vrnem na igrišče
," je še dodal Bobičanec.