Boca Juniors osvojila pokal Diega Maradone in s tem postala prvak

Boca Juniors je v finalu t.i. pokala Diega Maradone premagala Banfield in s tem v improvizirani sezoni osvojila naslov argentinskega prvaka.

Uredništvo
18. januar 2021, 9:38

Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze

V Argentini so sezono začeli po ustaljenem načrtu, po dolgi prekinitvi zaradi izbruha pandemije koronavirusa pa se je vodstvo argentinske zveze odločilo, da bo preostanek sezone izpeljalo s povsem drugačnim sistemom. Sprva so bile vse ekipe porazdeljene v šest skupin s štirimi ekipami, nato pa je sledila druga faza skupinskega dela, v kateri so bile ekipe razdeljene v dva sklopa – dve skupini sta bili del t.i. "Fase Campeon", dve pa "Fase Complementacion". 

Zmagovalca prvenstva je določil  finale zmagovalcev obeh skupin v šampionski fazi, pri vsem tem pa velja še dodati, da so po novembra tekmovanje preimenovali po tedaj preminulem Diegu Maradoni in da je tako tekmovanje dobilo uradno ime Copa Diego Maradona.V finalu le-tega sta se pomerila Boca Juniors in Banfield, po remiju v rednem delu igre (1:1) pa je po izvajanju enajstmetrovk s 5:3 slavila Boca in tako postala prvak. Zgodovina bo pokazala, ali bo slavje Boce štelo kot nov državni naslov, ali pa bo ostalo le pri tem, da je bila Boca zmagovalca pokala Diega Maradone v njegovi edini izvedbi.

"Lovoriko posvečamo Diegu, zagotovo bo tudi on slavil z nami," je po tekmi povedal napadalec Boca Juniors Ramon Abila.

Boca Juniors je tako ublažila rane po bolečem izpadu v polfinalu pokala Libetadores, v katerem jo je na povratni tekmi Santos premagal kar s 3:0 in napredoval v finale.