Bogatinov: Ažbe Jug resda ni veliko branil, a z leti lahko kakovost pri vratarjih zraste

Na vratarski poziciji je Maribor zdaj resnično dobro pokrit. Kenanu Piriću, Jasminu Handanoviću in Aljažu Cotmanu se je pridružil še Ažbe Jug. Oliver Bogatinov verjame v novinca, ponudil mu je štiriletno pogodbo.

Uredništvo
15. junij 2020, 10:03

Foto: nkmaribor.com

Vsi trije dosedanji vratarji Maribora imajo pogodbo za naslednjo sezono. Kenan Pirić, ki je tudi ta hip prvi vratar, bi sicer lahko bil predviden za poletno prodajo, a pogodbo ima, prav tako Jasmin Handanović in tudi tretji vratar Aljaž Cotman. Zdaj pa je Maribor dobil še četrtega vratarja, in sicer Ažbeta Juga, ki je podpisal štiriletno pogodbo, kar pomeni, da Pirić ali Cotman po koncu sezone verjetno izpadata "iz igre". 

URADNO: Maribor ima novega vratarja, vrača se Ažbe Jug!

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov v Juga očitno verjame, da mu je ponudil štiriletno sodelovanje in to kljub temu, da je bil Jug skozi dosedanjo kariero praktično vselej rezervist. 

Zadovoljni smo, da vračamo mariborskega fanta nazaj domov. Ažbe ima sklenjeno pogodbo za štiri sezone, sam si želim in upam, da bo vse izkušnje, ki jih je pridobil v tem času, odkar je zapustil Maribor, znal med našim skupnim obdobjem prenesti na igrišče. Ni imel veliko tekmovalnih minut, vendar je dovolj omeniti, da so bili njegovi tekmeci med drugimi Rui Patricio, Beto, Cedric Carrasso ali aktualni moldavski reprezentančni vratar Alexei Coselev. Sicer pa za vratarje ni enako kot za igralce. So v specifičnem položaju, ko z leti lahko tudi kvaliteta branjenja raste, kar je tukaj nazorno dokazoval Jasmin Handanović, prav tako pa tudi številni vratarji v tujini,” je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov in potrdil, da se bo nekdanji član Bordeauxa, lizbonskega Sportinga in nazadnje Fortune iz Sittarda pridružil novim soigralcem že s ponedeljkovim treningom," je dejal Bogatinov. 

Jug bo trenirati začel takoj. 

Veseli spoznanje, da bo tvoril konkurenco med Pirićem in Handanovićem. Ažbe v prihodnjih devetih krogih še ne bo mogel nastopati, toda letos bo izjemoma kratek premor pred začetkom naslednje sezone, zato je zelo pomembno, da se takoj priključi treningom.