Bogatinov je našel prestopno tarčo: Jan Repas je na radarju Maribora

Maribor snubi igralca, ki se je zaman prebijal v Franciji, sezono pa končal z vsega 265 minutami v drugi francoski ligi. Jan Repas bi v Ljudski vrt prišel brez odškodnine, a tudi brez konkretne minutaže zadnje sezone.

Miran Zore
7. junij 2020, 2:05

Foto: SPS

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov je zaenkrat kadroval le trenerja. Pripeljal je Sergeja Jakirovića, zadržal visoke ambicije Maribora in napovedal več priložnosti za igralce iz mladinske šole. Igralcev pa Bogatinov še ni mogel pripeljati. Doslej je le podaljšal pogodbo Jasminu Handanoviću in Aleksandru Rajčeviću, dogovor pa naj bi sklenil tudi z vratarjem Ažbetom Jugom, česar pa mariborski klub uradno ni potrdil. Pravo delo ga torej še čaka. 

Aktivnosti že potekajo, mi pa smo izvedeli, da je kandidat za prestop v Ljudski vrt tudi Jan Repas. Nekdanji up Domžal, ki je zadnje tri leta član francoskega drugoligaša Caena, se očitno želi vrniti "med žive". V Franciji se ni znašel, več kot za prvo igra za drugo ekipo Caena. Sezono je medtem že končal, klavrno, za seboj ima 265 minut v Ligue 2. 

Maribor mu ponuja roko odrešitve in tudi za slovenske razmere zelo dober zaslužek, ki bo s tistim v Franciji neprimerljiv. A Repas pri triindvajsetih krvavo potrebuje predvsem redno igranje. Očitno mu pri Mariboru, kjer imajo širok kader, za njim pa še kar nekaj mladih, to ponujajo. Repas ima s Caenom pogodbo sicer sklenjeno še za eno leto, a ga Maribor lahko dobi brez odškodnine. Podobno recimo kot je iz Fiorentine dobil Jana Mlakarja, z Italijani pa si je nato ob prodaji razdelil odškodnino. Podoben posel je s Fiorentino sklenila tudi Olimpija, ko je pripeljala svoje bivšega igralca Vitjo Valenčiča.