Bogatinov je okrepil svojo direktorsko pisarno in našel svojega Pavlina, v Maribor se je vrnil Šuler

Marko Šuler je prejel vabilo in se nanj odzval. Nekdanji branilec je od danes naprej pomočnik športnega direktorja Maribora Oliverja Bogatinova.

Uredništvo
19. januar 2021, 10:56

Marko Šuler bo v Mariboru pomočnik športnega direktorja. (Foto: pigac.si)

Leto in pol po zaključku igralske kariere je Marko Šuler spet v Ljudskem vrtu. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je za Maribor igral pet let in z njim dvakrat igral tudi ligo prvakov, se je vrnil kot funkcionar. Športni direktor Oliver Bogatinov si je, podobno kot pred njim tudi predhodnik Zlatko Zahović (pomagal mu je Miran Pavlin), omislil pomočnika - Šulerja. 

Šuler bo z ekipo odpotoval na priprave v Turčijo.

"Zahvaljujem se za zaupanje, s ponosom sem prejel vabilo Oliverja Bogatinova k sodelovanju in se z velikim zagonom lotevam dela. Ob izraženi pobudi kluba je bilo težko reči ne. Moja vloga bo povezava med športnim delom in slačilnico, med igriščem in pisarnami, z namenom, da s skupnimi močmi dvignemo celoten projekt še na višji nivo. Občutki so pozitivni, glede na ekipo in klubski potencial gre za velik izziv. Temelji so zelo dobro postavljeni, je pa mogoče narediti nove korake naprej, za kar si bomo vsi skupaj prizadevali," je ob povratku v Maribor dejal Šuler, ki sicer vodi tudi Dravograd, funkciji pa bo združeval. Kluba že sodelujeta, v bodoče bosta morda še bolj.

Kar se zadolžitev na novi funkciji tiče, pa Šuler meni, da bo treba igralce malce spomniti na to, kaj je Maribor. 

"Nogometna zadeva, ustaljena praksa v mnogih klubih. Poznam igralce, poznam utrip slačilnice. Moja vloga bo, da pomagam s svojimi izkušnjami in znanjem. Tudi večji klubi se obračajo k temu načinu dela, še z eno vlogo v pisarnah in slačilnici. Izmenjal sem mnenja s športnim direktorjem, v daljših pogovorih tudi s trenerjem. Stališča so enotna, imamo podobne poglede na nogomet in razvoj kluba, kar mi je zelo všeč.

Glede na to, v katero smer gre nogomet, bo potrebna precejšnja mera inovativnosti, poseganja po novih pristopih. Ob tem pa bo moja vloga, da ob upoštevanju želja igralcev vedno znova spomnimo tudi na njihove obveze. Morda je slačilnica vmes pozabila, kaj je pomenil Maribor in kakšne so zahteve. Naslov prvaka je vsako leto osnovni cilj, naslednji cilj pa je Evropa. To ni breme, ampak mora vsak, ki je tukaj, vedeti, zakaj je tukaj in kaj to pomeni
."
 
adplus-dvertising