Bogatinov ob začetku zimskih priprav: Cretuja čaka kazen, blizu smo okrepitvi za levi bok

Športni direktor Maribora Oliver Bogatinov ne ve, kaj se plete v glavah Alexandruja Cretuja in Kenana Pirića. Romuna danes sploh ni bilo na zbor.

Uredništvo
13. januar 2021, 11:32

Foto: /

Namesto trenerja Maura Camoranesija, ki je trenutno v izolaciji, je pred novinarje v Ljudskem vrtu stopil športni direktor Maribora Oliver Bogatinov. Razkril je, da sta trenutno odsotna poškodovana Denis Klinar in Špiro Peričić, manjka tudi s COVID-19 okuženi Rok Kronaveter, Alexandru Cretu pa si je kar sam odredil dodaten odmor, zaradi česar bo kaznovan po pravilniku oziroma členih v pogodbi. 

Mitja Viler je po koncu prvega dela odšel v Koper (zamenjava zanj bi lahko bil za zdaj še neznani Argentinec z italijanskim potnim listom), Rene Mihelič pa se je poslovil z iztekom pogodbe.

"Če se Cretu dogovarja s kom, ne vem. Če je prišla ponudba zanj, lahko rečem, da uradno ne. Cretuja danes ni, mogoče si je vzel čas za razmislek. Pirić ... Veliko se je pisalo, ampak omenjeni klubi nič ne vedo o njem. Fantom želim najbolje. Rene Krhin je bil pri meni, pred štirimi meseci. Želel sem videti, kako razmišlja, kakšni so njegovi načrti. Odkrito sem mu povedal, da bi bil vesel, če bi kariero nadaljeval pri nas, da mu mi to nudimo."

Olimpija je spet deležna velikih sprememb, zaradi česar je Maribor (morda) še večji favorit za osvojitev naslov prvaka. Bogatinov je do tega vprašanja zadržan. 

"Težko komentiram. Zadovoljni smo s pogledom na lestvico, naslova si želimo. Motivirani smo, delamo. Gledamo nase."