Bogatinov se je uštel: Jakirović ne premaguje boljših, ampak izgublja proti slabšim

Sergej Jakirović je imel čas, a ga je slabo izkoristil. Hrvat ni izpolnil niti enega od ciljev, ki mu jih je zastavil športni direktor Oliver Bogatinov. Maribor je postal ekipa, ki se muči praktično z vsakim nasprotnikom.

Miran Zore
28. avgust 2020, 10:33

(Foto: Nogomania)

Ko je Maribor precej presenetljivo pred meseci imenoval Sergeja Jakirovića za novega trenerja, je novi športni direktor Oliver Bogatinov kot prioriteto zastavil Evropo. Igranje evropskih kvalifikacij je v Mariboru del tradicije, zadnje desetletje uspešne, zadnja leta pa že precej manj. Evropa pa za Maribor ni le tradicija in poligon za dokazovanje, temveč tudi pomembno sredstvo za preživljanje. Posebej pomembna bi bila Evropa letos, ko Maribor denar zaradi širokega in dragega kadra, ki ne garantira prav donosnih prodaj, močno potrebuje. 

Včerajšnji izpad že takoj na prvi tekmi kvalifikacij za ligo Europa je zato izrazit neuspeh. V prvi vrsti Sergeja Jakirovića, pa tudi športnega direktorja Oliverja Bogatinova, ki je v Hrvatu videl primernega človeka za vodenje Maribora (tudi) v Evropi. Ob imenovanju Jakirovića za trenerja Maribora  je Bogatinov dejal: "Sergej v prvi vrsti zna, v drugi pa je trener, ki zna premagovati boljše nasprotnike, kar je za evropski Maribor zelo pomembno. Skozi nogometne pogovore sva imela zelo podoben pogled na trenutno situacijo in na to, kaj je treba narediti v prvi fazi, kako iz naših fantov izvleči najboljše. Absolutno je prva prioriteta evropsko tekmovanje. Ima moje popolno zaupanje."

Jakirović, ki je v lanski sezoni izgubil ključni prvenstveni tekmi proti Olimpiji in Celju ter posledično zakockal možnosti za naslov, je prioritetni cilj že zgrešil. Ne uspeva mu premagovati boljših ekip od Maribora, ne premaguje pa niti realno precej slabših. Iz igralcev po več mesecih dela še vedno ni izvlekel maksimuma, ravno nasprotno, začel je relativizirati njihovo kakovost. 

Argumentov za to, da Jakirović ostane na položaju trenerja Maribora, počasi zmanjkuje. Bogatinov se je po doslej videnem s Hrvatom uštel. V Mariboru zgolj lov na naslov prvaka, ki zaradi Celja in Mure (pa tudi drugih klubov) niti slučajno ne bo preprost, ne more biti in ne bo dovolj. 
 
adplus-dvertising