Bohar in Jurčević sodelovala pri veliki zmagi Osijeka proti Dinamu

Veliki derbi hrvaškega prvenstva je pripadel Osijeku, ki je doma z 2:0 premagal zagrebški Dinamo in se branilcu naslova prvaka približal na tri točke zaostanka.

Uredništvo
21. november 2020, 6:41

Osijek je na derbiju hrvaškega prvenstva z 2:0 premagal Dinamo. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Na Hrvaškem so ta konec tedna številni mrzlično pričakovali obračun Osijeka in Dinama, ki veljata za prva favorita v bitki za naslov prvaka. Po doslej videnem boj za vrh bolj izenačen kot v prejšnji sezoni, tudi današnji derbi pa je pokazal, da Osijeka nikakor ne gre odpisati.

Ekipa Nenada Bjelice je bila sicer večji del srečanja v podrejenem položaju, a je zato v odločilnih trenutkih pokazala več zbranosti. Ledino je prebila v 54. minuti, ko je lepo akcijo z izjemnim strelom zaključil Marin Pilj, končni izid pa je minuto pred koncem postavil Mihael Žaper, ki je zadel po predložku Maria Jurčevića iz  kota.Osijek se je do velike zmage, s katero je zaostanek za Dinamom zmanjšal na vsega tri točke, dosegel z dvema Slovencema v začetni enajsterici, tako Damjan Bohar kot Mario Jurčević pa sta igrala od začetka do konce tekme. Slovenski reprezentant iz vrst Dinama Petar Stojanović ni igral.