Bojazen pred huligani! Ena bolj rizičnih tekem na Euru 2024 se igra v slovenski skupini, organizatorji bodo točili pivo z manjšo vsebnostjo alkohola

Organizatorji tekme Eura 2024 med Anglijo in Srbijo se bojijo morebitnih napetosti med navijači obeh reprezentanc.

Uredništvo
13. junij 2024

(Foto: pigac.si)

Prvi krog Eura 2024 v skupini C, v kateri igra tudi Slovenija, prinaša obračun Anglije in Srbije. Za organizatorje prvenstva ta tekma predstavlja določeno tveganje za incidente, zato so Nemci preventivno ukrepali, poroča nogomania.rs. Tekma, ki je dobila oznako "močno tvegana", bo odigrana v Gelsenkirchnu.

Eden od ukrepov je zmanjšan odstotek alkohola v pivu, ki ga bodo verjetno v velikih količinah pili navijači Anglije in Srbije. Alternativa "pravemu" pivu naj bi bil zverek z 2.5 odstotka alkohola. Povrhu vsega bo posamezen navijač lahko kupil največ dve pivi!

Steklenice in pločevinke ne bodo dovoljene. Kogar bo policija opazila piti iz teh materialov, bo imel težave. Pivo bo na točno določenih lokacijah v mestu na voljo v posebnih kozarcih. 

Organizatorji pričakujejo, da bo v Gelsenkirchen za to tekmo pripotovalo 40.000 navijačev Anglije. Na drugi strani naj bi bilo "le" 8.000 srbskih navijačev, a to so le ocene, na pravo sliko bo treba počakati do začetka tekme.

Anglija in Srbija bosta igrali v nedeljo, ob 21. uri.