Bolj varno je trenirati v trening centru kot pa v parku

Sproščanje ukrepov ni vprašljivo le pri nas, ampak tudi v Italiji. Da se sproščajo, je pozitivno, nerazumljivo pa je, da nogometaši ne smejo trenirati, ljudje pa bodo lahko obiskovali parke.

Uredništvo
29. april 2020, 12:11

Foto: Getty Images

V Italiji od ponedeljka naprej ne bo več prepovedi gibanja, tako da bodo lahko ljudje spet obiskuovali parke in se v njih rekreairali. Za nogometaše oziroma športnike pa je ta ukrep nerazumljiv, kajti sami ne smejo na treninge vse do 18. maja. Trener Cagliarija Walter Zenga se ob tem sprašuje, kako je mogoče biti bolj varen v parku, kjer se tare ljudi, kot pa v trening centru, kjer se gibljejo eni in isti ljudje, objekt pa je zaprt za javnost.

"Čudno je, zagotovo je trening center bolj varen od parka. Imamo kapacitete, ki zagotavljajo, da so igralci med treningom dovolj oddaljeni drug od drugega- V Franciji so kar zaprli vse skupaj, mislim pa, da pri nas vlada še analizira vse skupaj. Potrebovali bomo kar nekaj časa, da bomo lahko normalno igrali. Raje bi videl, da bi že trenirali. Tveganje, ki obstaja, je, da nogomet, ko se vrne, ne bo več takšen produkt, kakršnega smo imeli," je dejal Zenga. 
loading...