Bore malo pravega nogometa v Ljudskem vrtu: Skromen večni derbi se je končal z remijem

Tretji večni derbi sezone je ponudil sila malo zadovoljstva nogometnim navdušencem, Maribor in Olimpija sta namreč odigrala enega najslabših derbijev zadnja leta. Zmagovalca ni bilo.

Uredništvo
27. februar 2021, 7:06

Maribor
1 : 1

Sod.: Nejc Kajtazović

Olimpija
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Ilija Martinović, Špiro Peričić, Rok Kronaveter (od 66. Gregor Bajde), Denis Klinar, Blaž Vrhovec (od 82. Marcos Morales Tavares), Jan Repas, Alexandru Cretu (od 53. Aleks Pihler), Jan Mlakar, Aljoša Matko.Olimpija: Žiga Frelih, Eric Boakye, Antonio Delamea Mlinar, Matic Fink (od 7. Jan Andrejašič), Uroš Korun, Ante Čorić (od 70. Andrés Vombergar), Vitja Valenčič, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Djordje Ivanović, Mihailo Perović.

Foto: pigac.si

Derbi v Mariboru se je začel neugodno za goste iz Ljubljane, saj je že po sedmih minutah moral z igrišča poškodovani Fink, zamenjal ga je Andrejašič. Olimpija je tekmo začela precej bolje, držala je žogo, Mariborčani pa so imeli težave že s prenosom žoge na nasprotno polovico. V 11. minuti je Olimpija povedla. Čorić je podal s prostega strela, v kazenskem prostoru je skočil Antonio Delamea Mlinar, preskočil Peričića, Jug je bil nemočen. Olimpija je po vodstvu še nekaj časa kontrolirala igro, nato pa iz minute v minuto bolj padala.

Maribor se je pobiral in počasi gradil svojo igro. Jan Mlakar je bil kar trikrat v ofsajdu, dvakrat pa mu je tudi brez prepovedanega položaja uspelo zapretiti Frelihu, ki pa je dobro branil svoj gol. Tega pa ne moremo reči za trenutek v sodnikovem podaljšku. Aljoša Matko je potegnil v protinapad, Delamea Mlinar je bil zanj prepočasen, Belokranjec je ustrelil (prišel je s strani), Frelih pa je slabo reagiral. Maribor je tako izenačil tik pred koncem prvega polčasa.

Drugi polčas je s priložnostjo začela Olimpija, v 49. minuti je Timi Max Elšnik poizkusil v svojem slogu, z razdalje. Jug je imel kar nekaj dela, a žogo je ukrotil. Ljubljančani niso v drugem polčasu igrali nič bolje kot v drugi polovici prvega. Sicer so uspeli držati Mariborčane stran od svojega gola, to pa je bilo tudi vse. 

Spremljali smo res nekakovostno predstavo obeh ekip, ogromno nabijanja žoge v zrak in v avt. Večinoma povsem nekontrolirano in brez cilja. Menjave obeh trenerjev niso bistveno spremenile razmerij moči ali pa počasnega tempa igre. Je pa rezervist pri gostih Andres Vombergar v 84. minuti zapravil t.i. match žogo. Sam je prišel pred Juga, žogo pa nespretno nabil tako visoko v zrak, da si bo neverjeten lapsus verjetno še dolgo očital. Vsaj moral bi si ga. Naposled se je derbi, zagotovo eden najbolj skromnih zadnja leta, končal z delitvijo točk (1:1). 
 
adplus-dvertising