Boštjan Cesar je debitiral kot selektor

Dolgoletni kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar je debitiral kot selektor izbrane vrste do 18 let. Njegov debi je bil uspešen, saj je Slovenija v Svetem Martinu na Muri premagala Savdsko Arabijo.

Uredništvo
6. junij 2021, 7:05

Slovenska reprezentanca do 18 let je premagala Savdsko Arabijo. (Foto: nzs.si)

-    Prijateljska tekma:

SLOVENIJA U18 3:1 SAVDSKA ARABIJA U18
Ratnik 20., Begić 64., Bunić 90.; Radif 28.
Prizorišče: Sveti Martin na Muri (HRV)

SLOVENIJA: Pridgar (46' Erjavec), Baskera (54' Begić), Kuzmić (85' Kolar), Zajšek (72' Rec), Matjaž (46' Koderman), Ratnik, Jevšenak (85' Gavrić), Čaušević (46' Černe), Cipot (85' Bunić), Gorenak (72' Žiberna), Kljun (72' Marsetič). Selektor: Boštjan Cesar.

Slovenska reprezentanca do 18 let je čez mejo v hrvaškem Svetem Martinu ob Muri odigrala prijateljsko tekmo proti Savdski Arabiji, tekma pa je predstavljala ognjeni krst za selektorja Boštjana Cesarja, ki je danes debitiral v svoji novi vlogi.

Mreža Savdijcev se je prvič tresla v 20. minuti, po podaji Toma Kljuna je bil uspešen kapetan Marcel Ratnik. Prekmurec je bil sicer edini v slovenski zasedbi, ki je odigral celotno srečanje. Vodstvo je trajalo osem minut, tekmec je izenačil v 28. minuti, Abdullah Hadi Radif pa je postavil izid prvega polčasa.

V nadaljevanju dvoboja je priložnost za igro dobilo še deset slovenskih rezervistov. V 64. minuti, deset minut po tem, ko je zakorakal na zelenico, je za novo vodstvo Slovenije zadel Tjaš Begić. Končni izid obračuna je v izdihljajih tekme postavil Žan Bunič.

Selekcija selektorja Cesarja, ki jo jeseni čakajo kvalifikacije za mladinsko evropsko prvenstvo, bo na mednarodnem turnirju v Svetem Martinu na Muri odigrala še eno tekmo. V torek se bo pomerila z domačini Hrvati.