Boštjan Cesar na prestižnem selektorskem dvoboju premagal Josipa Šimunića

Slovenska reprezentanca do 18 let je na prijateljski v Svetem Martinu na Muri premagala Hrvaško in tako na turnirju štirih reprezentanc osvojila prvo mesto.

Uredništvo
8. junij 2021, 8:56

Boštjan Cesar je svojo pot na klopi reprezentance do 18 let začel z dvema zmagama. (Foto: SPS)

- Prijateljska tekma:

HRVAŠKA U18 0:1 SLOVENIJA U18
Ratnik 19.
Prizorišče: Sveti Martin na Muri

HRVAŠKA: Sajko, Bradarić, Krolo, L. Pesch, Žilinski, Ivanović, N. Pesch, Živković, Brkljača, Valjan, Tomić. Selektor: Josip Šimunić.

SLOVENIJA: Pridgar (66' Dermastija), Kuzmić, Zajšek, Ratnik, Begić, Jevšenak (87' Skok), Čaušević (46' Marsetič), Cipot, Gorenak, Kljun (66' Černe), Koderman (80' Matjaž). Selektor: Boštjan Cesar.

Slovenska reprezentanca do 18 let je pod vodstvom novega selektorja Boštjana Cesarja danes premagala Hrvaško in tako osvojila mini turnir, na katerem sta poleg današnjih tekmecev nastopili še reprezentanci Savdske Arabije in Bosne in Hercegovine.

Sosedski obračun Hrvaške in Slovenije je bil odločen po golu sredi prvega polčasa. Znova se je med strelce vpisal kapetan Marcel Ratnik, ki je zadetek prispeval že ob zmagi nad Saudovo Arabijo.

"Zelo sem zadovoljen s prvo reprezentančno akcijo. Fantje so natančno izpolnjevali, kar smo se dogovorili pred tekmama. Premorejo kakovost, na obeh tekmah pa so dokazali, kako enotni so. Zato čestitam celotni ekipi."

"Današnji nasprotnik je bila vrhunska ekipa z odličnimi posamezniki, toda zmagala je kompaktnejša ekipa. Zato pohvale vsem igralcem, od tistih, ki so tekmi začeli, do teh, ki so vstopili s klopi. V kratkem času so naše dogovore prenesli na igrišče, zunaj igrišča pa so pokazali, da so velika 'klapa' in da držijo skupaj, kar je kakovost velikih ekip,"
je za spletno stran NZS povedal Cesar.