Bournemouthu se ob izpadu obeta popotnica v višini 40 milijonov evrov

Angleški Bournemouth je pred zadnjim krogom angleškega prvenstva na pragu izpada, kljub temu pa vse kaže na to, da bo uspel enega isvojih ključnih mož prodati za kar 40 milijonov evrov.

Uredništvo
21. julij 2020, 2:47

Nathan Ake je velika želja Manchester Cityja. (Foto: Getty Images)

Nizozemec Nathan Ake je eden v dolgem nizu igralcev, ki jih je Chelsea pravočasno identificiral kot zvezde prihodnosti, vendar pa so kasneje svoj talent zaradi konkurence znotraj londoskega moštva morali razvijati drugod. V Akeovem primeru se je to zgodilo v Bournemouthu, pri katerem v zadnjih letih navdušuje na položaju levega bočnega branilca, navkljub veliki verjetnosti, da bo njegov klub v letošnji sezoni izpadel iz angleške elite, pa je pred 25-letnim Nizozemcem kot vse kaže prestop kariere.

Časnik Guardian poroča, da je Ake zelo blizu prestopu v vrste Manchester Cityja, ki želi pred pričetkom nove sezone osvežiti svojo obrambno vrsto. Na mizi naj bi bilo kar 40 milijonov evrov, ob negotovi prihodnosti Bournemoutha pa skoraj ne gre dvomiti v to, da bi njegov aktualni klub zavrnil tako atraktivno ponudbo.

Ake je prav tako na radarju Manchester Uniteda in njegovega nekdanjega kluba Chelseaja, a Guardian trdi, da je City trenutno v najboljšem položaju za njegov prihod.