Branilec, ki so ga leta lovili največji, bi lahko sledil Rafi Benitezu

Po poročanju italijanskih medijev so pri Evertonu že poslali prvo ponudbo na naslov Napolija, predmet pogovorov je centralni branilec Kalidou Koulibaly.

Uredništvo
15. julij 2021, 3:39

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Rafa Benitez še čaka na svojo prvo okrepitev kot novopečeni trener angleškega Evertona. Kot kaže se je najbolj ogrel za centralnega branilca italijanskega Napolija, ki naj bi bil letošnje poletje na voljo za približno 35 milijonov evrov.

V medijih se je že med vikendom poročalo o želji Beniteza, da bi Everton v aktualnem prestopnem roku v klub pripeljal izkušenega centralnega branilca, ki bi lahko poveljeval obrambni liniji kluba z Merseysidea. Prvi na seznamu želja je očitno Kalidou Koulibaly, trenutno pa podrobnosti ponudbe še niso javno dostopne.

30-letnik zadnja leta velja za enega najboljših branilcev v italijanski Serie A zato gre pričakovati, da bodo pri angleškem prvoligašu za reprezentanta Senegala primorani odšteti vsaj že prej omenjenih 35 milijonov evrov. Za Everton bi Koulibaly predstavljal velik ulov, Benitez pa bi s tem gotovo vsaj malo pomiril navijače, ki zaradi Benitezovih preteklih povezav z Liverpoolom niso najbolj navdušeni nad svojim novim trenerjem.

Koulibaly za Napoli nastopa od leta 2014, ko ga je v klub pripeljal prav Rafa Benitez. Svojo kariero je spretni branilec začel pri francoskem Metzu, pred prestopom v Neapelj pa je dve sezoni nosil dres belgijskega Genka.