Brata Neville nista za trenerski posel: Po Garyju je zelo klavrno pogorel tudi Phil

Po desetem porazu na zadnjih 13 tekmah je vodstvo Interja iz Miamija prekinilo sodelovanje z angleškim trenerjem Philom Nevillom.

Uredništvo
2. junij 2023

Phil Neville (Foto: uradna spletna stran kluba)

Gary in Phil Neville sta bila dolga leta člana Manchester Uniteda in učenca legendarnega Alexa Fergusona, predvsem prvi pa je naredil tudi uspešno kariero kot strokovni komentator, analitik in vplivnež, čigar besede imajo v angleškem prostoru dostikrat veliko težo.

Brata Neville sta gojila tudi visoke trenerske ambicije, vendar pa za ta posel očitno ne premoreta takšnega talenta. Gary Neville je famozno pogorel  na klopi španske Valencie in po povsem spodleteli epizodi odmislil trenerski posel, nič kaj bolje pa se ni obnesel njegov brat Phil, ki je bil nazadnje zaposlen kot trener kluba lige MLS Interja iz Miamija, katerega delni lastnik je tudi njegov nekdanji soigralec David Beckham.

Prav Beckham je moral zaradi izredno slabih rezultatov sprejeti težko odločitev, saj je Neville pokazal občutno premalo, da bi v Miamiju lahko z njim nadaljevali po isti poti.

"Včasih je treba v nogometu sprejemati zares težke odločitve. Žal smo ocenili, da potrebujemo spremembe. Rad bi se osebno zahvalil Philu za trdo delo, njegovo strast in njegovo osebno integriteto," je povedal Beckham.

Inter Miami je na dnu lestvice vzhodne konference po 15 odigranih tekmah, na zadnjih 13 tekmah pa je skupno doživel kar deset porazov. Neville je pred prevzemom vodenja kluba, ki se že več let ponuja kot morebitni bodoči klub Lionela Messija, vodil žensko reprezentanco Anglije.