Bravo bo razvijal štoperski potencial Dinama iz Zagreba: Po Maru Katiniću se v Ljubljano seli igralec, s katerim ima Dinamo resne načrte

Ljubljanski Bravo bo v novi sezoni lahko računal na branilsko navezo, ki jo bosta tvorila dva mlada upa zagrebškega Dinama.

Uredništvo
11. julij 2023

Jakov Gurlica (Foto: uradna spletna stran kluba)

Ljubljanski Bravo v zadnjih letih tesno sodeluje z zagrebškim Dinamom, ki je v ta klub poslal že vrsto mladih nadarjenih igralcev. Iz Dinama so se v Bravo denimo preselili Ivan Šaranić, Stefan Milić in nazadnje Maro Katinić, po novem pa bo za Bravo igral tudi 19-letni Jakov Gurlica, še en nadarjeni centralni branilec,  s katerim je Dinamo pred meseci podpisal profesionalno pogodbo.

V Dinamu imajo z Gurlico velike načrte, trenutno pa ocenjuje, da bo za njegov razvoj najboljša selitev v Slovenijo, kjer pričakujejo, da bo pridobil veliko igralnih izkušenj.

"Prvič sem v Sloveniji, a hvaležen za priložnost. O klubu sem govoril z Marom, s katerim se poznava iz mlajših selekcij Dinama, in o Bravu mi je povedal same dobre stvari. Želim igrati, želim napredovati in ekipi pomagati do čim boljših rezultatov," je povedal Gurlica.