Bravo daje zgled: Neporažen že deset tekem, kar mu uspeva z mladimi in domačimi igralci

Nogometaši Brava kažejo izjemno formo, ki jih je nenadejano vključila v bitko za uvrstitev v evropske pokale. Ljubljančani za razliko od številnih rivalov stavijo predvsem na mlade slovenske igralce.

Uredništvo
25. februar 2021, 9:26

Foto: uradna spletna stran kluba

Nogometaši Brava so skromno krenili v svojo drugo zaporedno sezono v prvi slovenski ligi, saj so kot osnovni cilj izpostavili obstanek v ligi. Začetni del sezone je minil v skladu s previdnimi pričakovanji, skozi sezono pa je mlada ljubljanska ekipa rasla in je trenutno v zares impresivni seriji že desetih zaporednih tekem brez poraza.

Bravo je nazadnje izgubil 24. novembra lani v Kopru, odtlej pa je na desetih zaporednih tekmah nanizal štiri zmage in šest remijev in se tako od borca za obstanek prelevil v ekipo, ki resno napada uvrstitev v evropske pokale. Sredi tedna je Bravo v gosteh s 3:2 premagal še Celjane in ima tako trenutno na petem mestu 33 točk – prav toliko kot četrto uvrščene Domžale.

"To je bila zelo pomembna zmaga iz psihološkega vidika. Pred tekmo smo odgovornost za današnjo podobo ekipe dali igralcem in pokazali so neverjeten karakter in moč. Kapo dol. Vedeli smo, da je letošnje Celje dobro in kombinatorno," je po tekmi povedal trener Brava Dejan Grabič, ki se v marsičem v popolnosti sklada z ekipo, v kateri je poudarek na mladih slovenskih nogometaših.

Grabič je na zadnjih dveh tekmah proti Kopru in Celju v ogenj poslal enajsterici, v katerima je bil edini tuji nogometaš hrvaški novinec Loren Maružin. Če izvzamemo veterana Luko Žinka in prvega asistenta lige, 30-letnega Mustafo Nukića, jedro predstavljajo številni mladi igralci (Vekić, Drkušić, Kurtović, Trontelj, Španring, Kancilija, Ogrinec, Kramarič), med katerimi bo zagotovo kar nekaj takšnih , ki bodo branili slovenske barve na prihajajočem evropskem prvenstvu do 21 let.


 
adplus-dvertising