Bravo še nikoli ni bil tako visoko: Prvič se mu nasmiha celo Evropa

Ljubljanski Bravo je s četrtim mestom sklenil svojo doslej najboljšo sezono v prvi slovenski ligi.

Uredništvo
19. maj 2024

Martin Pečar (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Nogometaši Brava so v zadnjem krogu državnega prvenstva v gosteh premagali Olimpijo in tako na najboljši možen način sklenili sezono na stadionu, ki bo v sezoni 2024/25 njihov dom.

Bravo je dobil interni dvoboj s Koprom za četrto mesto, ki je še pridobil na veljavi, saj obstaja možnost, da bo četrto mesto zagotovilo vstopnico za uvrstitev v evropske pokale.

To je odvisno od razpleta finalne tekme slovenskega pokala naslednji petek v Stožicah, ko se bosta pomerila Rogaška in Gorica. Rogaška na prvi stopnji licenciranja namreč ni prejela licence za igranje v prvi slovenski ligi in v evropskih pokalih, neuradno pa so po naših informacijah možnosti za to, da bi Rogaška prejela licenco na drugi stopnji precej skromne.

V kolikor bo torej pokal osvojila Rogaška, obstaja verjetnost, da bo Bravo prvič v svoji kratki zgodovini zaigral celo v evropskih pokalih.

Bravo se je v prvo slovensko ligo prvič uvrstil v sezoni 2019/20. V prejšnji sezoni je z osmim mestom zasedel najslabši rezultat v prvi ligi, v letošnji sezoni pa kot rečeno še najboljšega. Vrhunec tega mladega kluba je bil tudi nastop v finalu slovenskega pokala leta 2022, ko je z 1:3 izgubil proti Kopru.