Brazilci in Madridčani so v skrbeh: Endrick se je poškodoval, Copa America je zanj pod vprašajem

Morda je brazilski dragulj že odigral svojo zadnjo tekmo v dresu Palmeirasa. Poleti bo prestopil v Real Madrid, danes pa je staknil neprijetno poškodbo.

Uredništvo
16. maj 2024

Endrick Felipe Moreira de Sousa (Foto: Getty Images)

Nadarjeni najstniški napadalec Endrick Felipe je na srečanju Palmeirasa in Independiente Del Valleja staknil poškodbo, zelenico je zapustil kar na nosilih. Vse kaže na to, da gre za poškodbo kolka, dodatne preiskave bo mladenič prestal že danes in kmalu bo jasno, koliko časa bo na stranskem tiru. Je že odigral zadnjo tekmo za Palmeiras?

Pod vprašajem je zdaj tudi njegovo udejstvovanje v dresu brazillske reperzentance na Copa Americi, ki se začne sredi meseca junija.

Pri Real Madridu želijo na Endricka seveda računati že v pripravah na novo sezono, zato situacijo zelo podrobno spremljajo. Prestop v vrste španskega velikana je dogovorjen že lep čas, prvaki La Lige bodo zanj odšteli okoli 50 milijonov evrov.

Nova sezona v Braziliji se je sicer šele dobro začela, v prejšnji pa je šele 17-letni napadalec prispeval kar 14 zadetkov in eno asistenco. Sijajna statistika za tako mladega igralca med člansko konkurenco, poleg tega pa je največkrat priložnosti dobival kot rezervist. Že lansko leto je spretni Endrick debitiral za člansko reprezentanco Brazilije.

Do danes je vknjižil še štiri nastope, ob tem pa se je dvakrat vpisal med strelce. Velja dodati, da je zabil proti Angliji in Španiji.