Brazilci poročajo: Chelsea je že dogovorjen za Estevaa Williana, v igri je rekordna odškodnina

Londonski prvoligaš ne želi zamuditi priložnosti, da bi se okrepil s soigralcem Endricka, ki pri Palmeirasu kaže velik potencial. Mladi 'Mesinho' je v novi sezoni zabil že sedem golov.

Uredništvo
18. maj 2024

Estevao Willian Almeida de Oliveira Gonçalves (Foto: Getty Images)

Estevão Willian je šele 17-letni brazilski dragulj, ki se najbolje znajde na desnem krilnem položaju. V domovini je poznan tudi kot ‘Messinho’, saj po slogu igre nekoliko spominja na argentinskega titana Lionela Messija in v zadnjem letu dni se je člana Palmeirasa povezovalo z mnogimi evropskimi velikani. Vse kaže na to, da bo bitko dobil Chelsea.

Brazilski mediji namreč poročajo, da sta kluba sklenila dogovor, Londončani so pripravljeni odšteti približno 65 milijonov evrov.

Estevão bo lahko v Evropo prestopil, ko bo dopolnil 18 let, torej po aprilu 2025. Nova sezona v Braziliji se je šele dobro začela, mladenič pa je na 21 nastopih prispeval že sedem golov in tri asistence, v polno je meril tudi že v elitni Copa Libertadores.

Njegov prestop v Chelsea bi tudi podrl rekord po višini odškodnine za nogometaša, ki se iz Južne Amerike seli v evropski nogomet.